Anton van Veenendaal werd geboren in Nederhorst Den Berg, het duivenmelkerdorp bij uitstek. Daar kwam hij dan ook voor het eerst met de duivensport in aanraking. Een oom van Anton was duivenliefhebber en wist zodanig de belangstelling van Anton op te wekken en bood hem aan om met duiven te gaan spelen.

Als kind zo blij mocht hij van deze oom een aantal duiven meenemen, doch thuis gekomen viel dit niet in goede aarde en de duiven moesten de lange weg, zo’n 38 kilometer, op de fiets terug.

Hij groeide op in een Amsterdamse volksbuurt, waar de duivenhokken ruimschoots vertegenwoordigt waren. De start was dus alles behalve goed te noemen en hier hield het vooraleerst mee op.

Geschiedenis

Samen met Roy de Jonge

In het jaar 2000 pakte Anton zijn hobby uit zijn kinderjaren actief op. Gezien hij nu meer tijd had om serieus er mee aan de slag te gaan, werd de sport serieus aangepakt. samen met Roy de Jonge Met de gedachte dat hij binnen 10 jaren met pensioen zou gaan en het veel tijd kost om een stamduif op te bouwen, begon hij actief met de duivensport. Door zijn werk was Anton veel van huis en werd in zijn hobby veelvuldig geholpen door zijn vrouw en door Roy de Jonge. Roy is als 15 jarige jongen bij mij gekomen en heeft mij een aantal jaren geweldig geholpen, toen ik nog veel van huis was door mijn werkzaamheden. Dit was ook een geweldige tijd. Na drie jaar hulp is hij zelfstandig gaan vliegen bij ons in de vereniging.

De eerste duiven kwamen van plaatselijke liefhebbers en de prestaties waren wisselend.

Door het overlijden van zijn neef, de bekende keurmeester Gerrit van Huisstede, die van mooie en goede duiven hield, kwam Anton in het bezit van een aantal duiven die afkomstig waren van Wout Smeulders uit Nuenen.

Na een aantal jaren met wisselende prestaties kwam daar verandering in doordat hij in contact kwam met Eppe Bodde junior, een ervaren duivenmelker, uit Winschoten.

Deze constateerde een aantal zaken die veranderd moesten worden en aldus geschiedde. De oude manier van voeren en verzorgen werd aan de kant gezet.

Eppe openbaarde zich als een ware coach en bezocht hem in het begin soms wel drie keer per week om hem bij te staan. Er werd een tiental jonge duiven geschonken en geplaatst op de hokken in Midwolda. De prestaties werden snel zichtbaar beter.

GeschiedenisJanKarsten

Samen met Jan Karsten

Ook de inbreng van de tovenaar uit Wierden, Jan Karsten, die vele goede adviezen heeft gegeven hebben de prestaties een enorme impuls gegeven. Door wederzijdse interesse en vertrouwen werden hier ook duiven uitgewisseld. Dit had als resultaat dat de Janssen lijnen van Eppe en de sterk geselecteerde duiven van Jan als een rode draad door zijn stam heen lopen.

Mede hierdoor is de leergierigheid van Anton op een niveau gebracht waarmee hij met de besten in het Noorden kan wedijveren.

Het hok is dubbel geïsoleerd met een beschoten dak,

de verluchting is door middel van mechanische schuiven
Telt 5 afdelingen
1 x vlieghok met 16 vakken
1 x duivinnenhok
1 x jonge duiven afdeling
2 x kweekhok afdelingen

GeschiedenisTotaleAccomodatie

Tot zo ver de oude hokken aan de Niesoordlaan in Midwolda  ,in september 2016 zijn wij opnieuw begonnen met het bouwen van een nieuw hok , en heb de jonge duiven over gewent , zodat ik in 2017 weer zal starten met een nieuwe vliegploeg .

Meer foto’s van het hok ziet u in de fotogalerij.