Geschiedenis

Anton van Veenendaal werd geboren in Nederhorst Den Berg, het duivenmelkerdorp bij uitstek. Daar kwam hij dan ook voor het eerst met de duivensport in aanraking. Een oom van Anton was duivenliefhebber en wist zodanig de belangstelling van Anton op te wekken en bood hem aan om met duiven te gaan spelen. Als kind zo blij mocht hij van deze oom een aantal duiven meenemen, doch thuis gekomen viel dit niet in goede aarde en de duiven moesten de lange weg, zo’n 38 kilometer, op de fiets terug. Hij groeide op in een Amsterdamse volksbuurt, waar de duivenhokken ruimschoots vertegenwoordigt waren. De start was dus alles behalve goed te noemen en hier hield het vooraleerst mee op.

Geschiedenis

Samen met Roy de Jonge

In het jaar 2000 pakte Anton zijn hobby uit zijn kinderjaren actief op. Gezien hij nu meer tijd had om serieus er mee aan de slag te gaan, werd de sport serieus aangepakt. samen met Roy de Jonge Met de gedachte dat hij binnen 10 jaren met pensioen zou gaan en het veel tijd kost om een stamduif op te bouwen, begon hij actief met de duivensport. Door zijn werk was Anton veel van huis en werd in zijn hobby veelvuldig geholpen door zijn vrouw en door Roy de Jonge. Roy is als 15 jarige jongen bij mij gekomen en heeft mij een aantal jaren geweldig geholpen, toen ik nog veel van huis was door mijn werkzaamheden. Dit was ook een geweldige tijd. Na drie jaar hulp is hij zelfstandig gaan vliegen bij ons in de vereniging. De eerste duiven kwamen van plaatselijke liefhebbers en de prestaties waren wisselend. Door het overlijden van zijn neef, de bekende keurmeester Gerrit van Huisstede, die van mooie en goede duiven hield, kwam Anton in het bezit van een aantal duiven die afkomstig waren van Wout Smeulders uit Nuenen.   aldus geschiedde.,. Het hok is dubbel geïsoleerd met een beschoten dak, de verluchting is door middel van mechanische schuiven Telt 5 afdelingen 1 x vlieghok met 16 vakken 1 x duivinnen hok 1 x jonge duiven afdeling 2 x kweekhok afdelingen

GeschiedenisTotaleAccomodatie De oude locatie in Midwolda  Dit is nu mijn nieuwe hok hier zijn vier afdelingen in gecreëerd , onder andere het kweekhok waar u tegen aankijkt op de foto uitgevoerd met 20 bakken      Achter de groene deur is een centrale hal met de een ruimte ingericht waar ik mijn voer opsla en het gereedschap wat je zo en al nodig bent   bij het verzorgen van de duiven .In het midden van het hok heb ik een centraal in en uit vlieg gat gemaakt en vandaar uit kunnen de duiven naar het hok waar de vliegploeg gehuisvest is , in totaal 20 bakken en naar de jonge duiven afdeling waar zo,n 60 jonge ruim kunnen verblijven en het duivinnen hok waar ik  32 duivinnen kan plaatsen .