1 feb .

De tijd snelt maar voort  , alweer februari Met de duiven gaat het voorspoedig de eerste jongen zijn er al  ,en dat is altijd weer een wonder hoe de schepping te werk gaat  . Eerst koppelen en dan verwachtingsvol op de eerste eieren wachten , de spanning of de bevruchting goed gelukt is en dan weer uit kijken naar de eerste jongen die uit komen ,Het is al met al toch een geweldige hobby met iedere keer weer een ander facet op duiven sport gebied .

De duiven mogen elke keer graag in bad gaan , de kwekers in hun afdeling en de vlieg duiven in de ren die voor de hokken zijn geplaatst .Het nadeel als je de kweekduiven in het hok laat baden het zo,n natte boel wordt en dat mag ik niet graag zien Maar als ze klaar zijn met het baden dan dweil ik de vloer snel aan en ga dan met een korrel die gebruikt word in de katten bakken  ruim strooien en met een kwartier is de vloer weer kurk droog ,het is even werk maar je hebt er ook veel voldoening van . Ze kunnen mij niet te veel in bad gaan , soms wel twee keer per week de duiven hebben er veel baat bij , en zien er perfect uit .

Bij de vliegduiven heb ik er wat minder werk mee , hier zet ik alle dagen een fris bad in waar ze naar behoefte dankbaar gebruik van kunnen maken , Met wisselende samen stelling  , geen dure producten , soms een scheut dunnen bleek en de andere keer weer eens blanke azijn met wat zout door het badwater . En dat is dan een graadmeter dat de duiven gezond zijn als ze in bad gaan .

13 febr.

De eerste ronden is volledig uitgekomen , ook de overgelegde eieren van de kwekers , en deze koppels hebben  na acht dagen mooi hun tweede ronden gelegd .Deze heb ik nog niet geschouwd maar dat gaat ook wel weer lukken .Toch altijd weer een spannend moment of ze goed bevrucht zijn . En het nieuwe leven  door de eierschaal  zichtbaar is geworden .

19 febr.

Omdat de weer omstandig heden zo gunstig zijn , heb ik doen besluiten om de vlieg duiven met enige regelmaat de vrijheid te geven ,het is toch ook wel weer mooi als de duiven er uit gaan dan goed de hoogte op zoeken en dan even uit het gezichtsveld trekken .,het is wel spannend als je dat de eerste keren weer doet en ben dan blij als dat zonder nare gevolgen blijft en ze allemaal weer terug keren op  het hok .In de kweek afdeling gaat alles voorspoedig , niet helemaal ook hier wel een koppel dat de eerste keer onbevrucht is gebleven , maar de tweede keer gaat het lukken zoals het er nu uit ziet .Er zijn al een aantal jongen die op de grond geplaatst heb en zo kunnen de duiven ze hier naar hartenlust voeren ,omdat ik thuis ben kan ik ze wel tot vijf tot zes keer per dag  voeren Met enige regelmaat om de twee dagen maak ik het drinkwater aan met elektrolite ,dan blijft de mest van de jongen mooi stevig en heb je geen last van spuiters .Het voer bestaat hier nu uit kweekvoer aan gevuld met wat snoepzaad en hier geef ik ook kuiken opfok korrel bij .daar zitten elementen in die voor de groei heel belangrijk zijn  De duiven nemen het graag op en zo kunnen ze dat door geven aan de jongen , die hier geweldig van op komen .