Aller eerst wil ik mijn volgers een gezegend en sportief jaar 2020 toe wensen .

Ik heb de hokken klaar voor het nieuwe seizoen , en de meesten koppels op papier samen gesteld . De broedschalen staan klaar , dus nu even de geschikte data uit kiezen .De duiven zijn er klaar voor  .In de afgelopen maand heb ik ze laten enten en een kuur geven voor paratyfus .Dit is toch een belangrijk iets om de duiven hier voor te beschermen , je kunt zomaar een drager van dit virus op de hokken hebben , en soms verneem je dat niet omdat het een sluimerend virus is en dan is het te laat  Daarom wil ik mijn duiven deze bescherming mee geven .

Omdat ik de gelegenheid heb om de duiven in rennen te laten ruien en heb ik ruimschoots de tijd om de binnenhokken te reinigen en eventueel van een nieuw laagje  wit kalk te voorzien .Hierdoor zal je het probleem zoals luizen tot een minimum beperken omdat deze  geen kans krijgen in de hoeken en kieren  .

9 januari

De duiven zijn gekoppeld , door de aangename temperatuur waren ze er klaar voor .Het is hier allemaal rustig verlopen . Knok partijen waren hier niet aan de orde ,en dan verloopt het allemaal gunstig .Door dat ik als sataliet hok fungeer , in samen werking met Eppe Bodde Jr en dan kan putten uit een geweldig aanbod van kweekduiven  .

Hier zijn de duiven van het vlieghok ook op de zelfde data gekoppeld met de achter liggende gedachten dat ik dan van bepaalde kweekkoppels de eieren kan overleggen .

22 jan.

De kwekers zitten allemaal op het nest gevuld met de eieren , twintig koppels en na acht tot tien dagen jagen hebben ze allemaal gelegd met een verschil dat de eieren gelegd zijn met twee dagen verschil tussen de koppels , de bestaande koppels van het seizoen 2019 waren het eerst aan de beurt  .De vliegploeg heb ik een dag eerder gekoppeld en zo kan ik nu na het schouwen van de eieren al een aantal eieren overleggen .Er was één koppel waarbij de eieren onbevrucht waren ,Dus die mogen het nog een keer opnieuw proberen .De afdelingen vliegen nu wel allemaal los op het hok en in de bakken . De vliegploeg heb ik zelfs al twee keer los gehad met het mooie weer , maar zo vroeg als het nu is heb ik nog niet mee gemaakt , het blijft altijd spannend met het oog op de roofvogels ,