Nieuwsbrief Maart

De meesten eieren bij de kweekafdeling zijn uit , en dat is al weer een prettig gezicht als alles weer goed gaat en het voorjaar weer in aantocht is  De vliegduiven laat ik nu met enigen regenmaat los  ,en vooral op verschillende tijden van de dag , het eerste slachtoffer is hier ook al gevallen , maar ik heb alweer liefhebbers gesproken op de voorjaar vergadering van de afdeling die er al weer een groot aantal op geofferd hebben , dit kan zo niet door gaan en ik moedig ook iedereen aan om de petitie van het roofvogel probleem via het  N.P.O te tekenen .

12 Maart

De duiven weer eens los gehad vandaag , en ze beginnen nu wat beter te trainen , en het binnen roepen gaat met de dag beter , alle eieren zijn uit op één na dus dan mogen we tevreden zijn . De kwekers mogen de jongen dit jaar direct groot brengen er wordt dus niets over gelegd dit keer .Er zullen hier straks zo,n veertig jongen geringd gaan worden dat is de helft minder als de afgelopen jaren , Van dit jaar wil ik het zo eens gaan proberen .ik vind het nadeel als je zoveel jongen kweekt er na het seizoen ook weer zoveel geruimd moeten worden . maar ook hier zijn weer zoveel verschillende gedachten over ,

,18 Maart 

Als je buiten de deur bent geweest deze morgen dan wil je niet geloven dat we over drie weken starten met de eerste Vitesse vluchten .Ik zag graag dat het NPO  in deze situatie verandering bracht b.v. één of zelfs twee weken uitstellen of op schuiven in de agenda van de vluchten , dat we zo voldoende tijd kunnen besteden aan het klaar maken en gereed brengen van onze duiven voor de vluchten , ik denk hier vooral aan de liefhebbers onder ons die nog werkzaam zijn .En dan het probleem van de kromsnavels er nog bij , als je  de duiven los hebt sta je maar angstig in de rondte en de lucht te staren wat er dit keer gaat gebeuren .Kan me voorstellen dat men niet vrolijk van wordt en zelfs zover gaat dat men stopt met de duivensport zoals het nu gaat .

22 maart .

.

Alle jonge duiven van de eerste ronde zijn hier geringd , het is altijd weer wonderbaarlijk hoe hard de jongen weer groeien .

Gisteravond naar de voorjaar- vergadering van onze nieuwe  CC-OG  geweest  En dat is allemaal ingoed overleg verlopen ,en dat is wel eens anders op vergaderingen in de duivensport wereld Een terug blik gedaan op onze feestavond van het afgelopen seizoen met diverse opmerkingen die voor verbetering vatbaar zijn .En die werden graag in ontvangst genomen ,zodat het bestuur hier mee aan de gang kon gaan . Maar in grote lijnen een geweldige feest avond en die zeker herhaald gaat worden .  Het bestuur heeft een mooi programma voor geschoteld met diverse attractie vluchten en wel zo ingericht dat er voor iedere liefhebber iets tussen zit om aan mee te doen   .