7 maart 

Na een paar mooie dagen van voor jaars weer lijkt het nu wel herfst op dit ogenblik , ben blij dat ik de duiven enkele malen er uit heb gehad en dat ze zonder kleerscheuren weer terug gekeerd zijn op het hok .Vind het altijd heel spannend om ze de eerste keren de vrijheid te geven , maar het is gelukkig tot nu toe goed gegaan . De vliegploeg ga ik deze week koppelen en wil ze dan op eieren laten komen , hierna tien dagen laten broeden en dan kan ik ze direct op weduwschap zetten tijdens de eerste vitesse vluchten .

 

Bij de kwekers zijn zo goed als alle jongen van de eerste ronde op dit ogenblik geringd .Ze komen geweldig op tot nu toe , mooie droge mest  , geen spuiters in de nest schalen .Dit wijd ik aan het geven van twee tot drie keer in de week  elektrolite aan het drinkwater toe te voegen .

22 maart

Nog drie weken en dan is het weer zo ver , dan gaan we weer los . Hier gaat het met de duiven dit jaar wel goed ten opzichten van de aanvallen van roofvogels En dat is een groot verschil met het afgelopen jaar Toen ik om de havenklap een aanval kreeg tussen mijn duiven . Ze komen iedere dag nu los en als het weer het toe laat dan nu twee per dag , Vandaag voor de eerste keer een kilometer of tien weg gebracht , het was mooi weer dus ik dacht we gaan het proberen , en ze waren al weer voor mij thuis in het hok . Dus nu gaan we beginnen met het regelmatig africhten ,stapje voor stapje en iedere keer even uit een andere richting . Vanavond hebben we feest van het honderd jarig bestaan  de vereniging ,de eerste duivensport club van Winschoten genaamd de W.P.V wat staat voor Winschoter Postduiven Vereniging .

31 maart

De eerste ronde jongen zijn de naar afdeling  verhuist waar ze verder mogen ontwikkelen , ik hou het scherp in de gaten hoe de ontwikkeling gaat , en als ik het niet vertrouw wordt er onmiddellijk ingegrepen en verwijderd als dit nodig is , alleen met een sterke selectie  gaat de kwaliteit van je stam met duiven omhoog , zo is het hier maar bij de grote beroeps liefhebbers is het niet anders , ook die kweken vele slechte duiven  Het africhten gaat hier nu naar alle tevredenheid , de vliegploeg waar ik mee ben begonnen zijn er nog allemaal aanwezig ,en dat is de afgelopen jaren wel eens anders geweest . Ik heb ze nu ook op weduwschap gezet en dan kunnen ze mooi aan het spelletje wennen wat hun straks te wachten staat .

Een mooie ontwikkeling is dat na een vervelende periode waar liefhebbers hun eigen belangen voor op probeerden te zetten ,  een samen werking van een nieuw samen spel tot stand komt , en zo als het nu er voor staat hebben er elf verenigingen hier positief op gereageerd , Alleen jammer dat er verenigingen zijn waar een aantal liefhebbers graag mee wilde doen , hier nu niet de gelegenheid worden gesteld om dat het bestaande bestuur hier anders over denkt en hier negatief in voorlicht . Een verdrietige ontwikkeling zoals dat hier dan gaat , Vooral omdat we met elkaar een nieuwe weg inslaan richting 2021 waar alles er beter voor moet staan in onze geliefde sport de duiven sport .Maar ik hoop dat de mensen die met het nieuwe samen spel bezig zijn en hier veel tijd en energie insteken zich hier niet door laten ontmoedigen , en dan kunnen we een mooi seizoen met een gezond samen spel te gemoed zien .