7 maart 

Na een paar mooie dagen van voor jaars weer lijkt het nu wel herfst op dit ogenblik , ben blij dat ik de duiven enkele malen er uit heb gehad en dat ze zonder kleerscheuren weer terug gekeerd zijn op het hok .Vind het altijd heel spannend om ze de eerste keren de vrijheid te geven , maar het is gelukkig tot nu toe goed gegaan . De vliegploeg ga ik deze week koppelen en wil ze dan op eieren laten komen , hierna tien dagen laten broeden en dan kan ik ze direct op weduwschap zetten tijdens de eerste vitesse vluchten .

 

Bij de kwekers zijn zo goed als alle jongen van de eerste ronde op dit ogenblik geringd .Ze komen geweldig op tot nu toe , mooie droge mest  , geen spuiters in de nest schalen .Dit wijd ik aan het geven van twee tot drie keer in de week  elektrolite aan het drinkwater toe te voegen .

22 maart

Nog drie weken en dan is het weer zo ver , dan gaan we weer los . Hier gaat het met de duiven dit jaar wel goed ten opzichten van de aanvallen van roofvogels En dat is een groot verschil met het afgelopen jaar Toen ik om de havenklap een aanval kreeg tussen mijn duiven . Ze komen iedere dag nu los en als het weer het toe laat dan nu twee per dag , Vandaag voor de eerste keer een kilometer of tien weg gebracht , het was mooi weer dus ik dacht we gaan het proberen , en ze waren al weer voor mij thuis in het hok . Dus nu gaan we beginnen met het regelmatig africhten ,stapje voor stapje en iedere keer even uit een andere richting . Vanavond hebben we feest van het honderd jarig bestaan  de vereniging ,de eerste duivensport club van Winschoten genaamd de W.P.V wat staat voor Winschoter Postduiven Vereniging .