De vlucht vanuit Tongeren ligt al weer achter ons  ,en die is hier teleurstellend verlopen wat betreft de klassering , ik had de duivinnen in gekorfd dertien stuks ,ze kwamen mooi met regelmaat terug ,maar een beetje te laat ten opzichte van de andere liefhebbers .Alles was wel weer terug op het hok , maar goed dit keer geen top uitslag  , ,ik hoop dat er  wat meer vorm op komt als de temperatuur weer wat om hoog gaat .De eerste midfond vlucht van uit Masche staat op de agenda voor het komende weekend . Voor hier een afstand van 344 km.

Met de jongen gaat het goed , van de week de tweede ronde er bij gezet , en dat geeft altijd weer wat extra aandacht wat betreft de voeren  . De jongen die uit vliegen voer ik meestal wat later  ,en dan kunnen de jongen die nog niet zo ver zijn rustig gevoerd worden .Dit jaar voer ik de jongen op een tafel dit jaar en dat bevalt me goed , zo krijg je sneller een band met de jongen en sneller onder appel als ik ze binnen roep .

21 mei 

Deze week erg druk met de duiven , we staan voor twee vluchten één keer een vitesse vlucht en een een daagse fondvlucht De afgelopen midfond vluchten mogen we niet klagen we zaten er goed bij in de uitslag van de vereniging  .Ik zelf vind het nog wat te koud om de duiven goed in vorm te krijgen , het trainen doen we nu twee keer per dag en dan een uur lang , s,morgens eerst de duivinnen en dan de doffers en ik moet zeggen hoe verder we in de week komen naar de zaterdag toe gaat het trainen ook beter . Hierna is het de beurt aan het jonge geslacht ,die gaan er nu maar nog één  keer per dag uit , en dan op verschillende tijden en dat doe ik met het voor het roofvogel probleem , ik moet toe geven dat het hier dit jaar erg meevalt met de aanslagen van de kromsnavel , waar het aan licht weet ik ook niet te noemen maar prettig is het wel .

 

25 mei

Afgelopen zaterdag maar liefst twee vluchten , de eerste vanuit Gennip en dat verliep hier wel spoedig , er waren er hier 19 ingekorfd en binnen een tijd bestek van en half uur alle duiven weer thuis ,178 km voor ons Toen kwam de fondvlucht vanuit Troyes deze waren om 7.15 gelost  en de verwachting was dat deze wel een snelheid zouden kunnen maken van pakweg 1300 m/min ,maar dat viel in de praktijk wel iets tegen , in de vereniging maakte de snelste een snelheid van 1200 m/min wat neer komt op zo,n 72 km per min .Zelf had ik er vier ingekorfd twee doffers en twee duivinnen en bij het afslaan van de klok had ik 50% prijs Niet helemaal in de top maar wel alles weer thuis  ,mooie uitslag en dat geeft me weer een tevreden gevoel .Nu blijkt maar weer dat de Janssen duiven die ik hoofdzakelijk verkregen heb via Eppe Bodde. jr ook deze afstanden weer goed aan kunnen. Zo kunnen we weer toewerken naar het volgende concours en dat zal een midfond vlucht zijn . Ik hoop dat de temperaturen weer een beetje zullen stijgen zodat we wat nog wat meer vorm op de duiven krijgen .

De duiven krijgen hier twee keer in de week worteltjes over het grit heen , ze zijn er gek op en bovendien erg gezond

Hier geen dure bij producten , wat de natuur schenkt is hier voldoende