2 september 

De vlucht vanuit Weert ligt alweer achter ons ,Hier goed verlopen , ik had zeven doffers in gezet en er vielen er vijf in de prijzen Eerste in de vereniging voor de derde week achter elkaar aan , met een teletekst .      .

Er waren in het rayon 75 deelnemers die 1686 duiven hadden ingekorfd en onze éérste duif maakten een snelheid van 1459 m/min wat neer komt op ongeveer 88 km/uur  , was blij dat deze zo mooi op tijd op de klep viel want meestal met een zuid oosten wind vallen de prijs duiven aan de andere kant van het rayon , en dat kan je ook goed zien in de uitslag van de compuclub .

De jonge duiven zijn goed onder  de coli aanval uit gekomen  , en dan kan je zien hoe belangrijk het is om medicatie in huis te hebben , als je hier mee word geconfronteerd dat je direct kan in grijpen .Ze vliegen al weer mooi hun rondes om het huis en trekken soms weer een tijdje uit het zicht vandaan , dat heeft me doen besluiten om ze weer weg te brengen op zo,n plus minus 30 km van huis .Of ik ze dit jaar nog speel daar ben ik op dit ogenblik nog niet uit  , Waarschijnlijk zet ik ze op de taartvluchten in , daar zijn ook mooie vluchten bij waar ze voldoende ervaring op kunnen doen .

8 september

Noch één week te gaan en het actieve vliegseizoen 2019 zit er al weer op , dat alles soms niet allemaal vanzelf gaat is dit seizoen ook wel weer gebleken .Uit gestelde vluchten en zelfs één dat de duiven weer terug kwamen  , en dicht bij huis werden gelost .Een ieder heeft hier zo zijn mening weer over , maar ik benijd de mensen niet die dit voor ons regelen .Het lijkt me ook soms een moeilijke opgaven om de beslissing te nemen wanneer we gaan lossen .Waar ik wel moeiten me heb is dat er al snel word meegedeeld dat er gezamenlijk moeten gaan lossen , dat er geen andere keuze zijn , zowel de noord zuid lijn maar ook met afdeling 11 .Ik hoop niet dat een voor bode is voor de toekomst .

De voorlaatste vlucht van uit Bierges is hier goed verlopen , en voor de vierde keer een eerste plek in de vereniging met een teletekst notering .

Er is nog één vlucht te gaan , en zoals het nu lijkt is het natour kampioenschap binnen , en dan zal ik me mee gaan concentreren met de jonge duiven  op de taartvluchten om ze zo veel mogelijk ervaring op te laten doen ,

10 september .

Tot nu toe ben ik tevreden zoals ik gekozen heb voor de voort gang van het seizoen , ik bedoel hiermee dat ik niet intensief voor de vluchten met de jonge duiven heb gekozen Er vliegt hier nu een mooi aantal duiven in en om het hok waar ik straks een keuze uit kan maken voor het nieuwe seizoen . De kweekduiven heb ik mooi in de ren zitten waar ze de rui volledig kunnen afwerken ,en zo komt er ook weer ruimte in de hokken , ook nu de laatste bestelde zomer jonge worden afgezet deze week .

22 september .

Afgelopen vrijdag avond de eerste taartvucht in gekorfd bij de vereniging in Zuidhorn , deze mensen organiseren dat voor treffelijk , alles goed georganiseerd op een gezellige en vertrouwde manier .                      De lossing was om 9.20 vanuit de plaats Duiven . En het was goed vliegweer , mooie blauwe hemel met hier en daar een wit wolkje .Ik heb één jonge duivin thuis gehouden die vond ik niet in goede doen , en dat betekende dat negenentwintig jonge duiven ingezet had , Ik doe ze wel mee als vrachtduiven ,mede omdat het voor ons te ver weg is om de klok te gaan lichten in Zuidhorn . Tot op heden is me dit goed bevallen , de duiven kwamen mooi naar huis , als aan een touwtje om zo maar te zeggen .

En dat bevestigt voor mijn gevoel dat dit een goede manier is om jonge duiven ervaring op te laten doen , om zo uit een groot koppel geloste duiven , die allemaal een beetje de richting van de provincie Friesland  op gaan daar zich uitscheiden richting hun eigen hok . Hier waren geen verliezen en de duiven zagen er goed uit bij thuiskomst  .En zo gaan we weer werken aan de volgende taartvlucht die gelost gaat worden van uit Boxtel , en hopen dat het dan weer goed weer is ,

Een dag na de vlucht  mochten ze lekker en ontspannen in bad .

 

 

 

 

 

 

27  september 

Dit weekend geen duiven naar de taartvlucht van uit Boxstel , de weerverwachting is in die mate dat ik geen duiven durf , of wil net hoe het noemen wil mee doe .Hier zijn nu op dit ogenblik 30 jonge duiven uit geselecteerd die ik graag wil over houden , om zo de nieuwe vliegploeg mee aan te vullen .Misschien lukt het volgende week wel weer , als het weer omslaat en de goede kant opgaat zal ik ze weer zelf zo veel mogelijk africhten .  .