Het seizoen 2018 is al bijna weer verleden tijd , ook een seizoen om snel te vergeten .Veel duiven zijn er verspeeld  zowel bij de jongen maar ook bij de ervaren duiven .En men gist allemaal maar in het onzekere wat de oorzaak is geweest . Troost is dat je er velen met jou in het zelfde schuitje zitten .Het is triest als je een koppel gezonde duiven inkorft en komen niet  naar huis  , ondanks het goede op leren en africhten en die thuis gekomen zijn na twee dagen geweldig ziek worden , braken en dunne ontlasting dan ga je je soms afvragen waar de plezier nog te halen is in de duiven sport . Maar na een paar dagen van teleurstelling en soms wanhoop en je ziet de duiven weer beter worden , het trainen en het onder appel binnen roepen gaat weer normalen  vormen aan nemen , dan keert  hier het plezier , als je tussen je duiven aan de gang bent weer met kleine stapjes terug .Afgelopen wedvlucht ging het hier dan ook bijzonder goed 28 stuks ingekort en 22 prijsduiven in het rayon .Daar kijk ik dan ook tevreden op terug , Vrijdag wordt er ingekorfd voor Weert , de derde natourvlucht  en tevens de voor laatste van het seizoen 2018 . Vanuit hier is dit 231 km .

24 September 

We hebben hier de laatste natour vlucht gehad die nog mee telt voor het kampioenschap .Er wordt nog wel een vlucht georganiseerd van uit Asse – Zellik maar die telt niet meer mee . De afgelopen weken kon een ieder wel in de lossing commissie zitten , zo mooi gingen de duiven er vroeg uit met weinig moeilijkheden bij het vertrek en onderweg .De laatste vluchten gingen hier bijzonder goed met een mooi resultaat wat betreft de prijsduiven in het rayon .    Ik ga de duiven nu voor begeleiden voor een goede rui wat heel belangrijk is in deze periode  Een goede rui mengeling en daar mogen de mineralen en het biergist niet bij ontbreken .

De duiven krijgen hier  met regelmaat een bad , door het water meng ik dan wat natuur azijn en flink wat zout , afgewisseld met een scheut dunne vloeibare gloor , en  de duiven maken hier graag gebruik van nu tijdens de rui . Een oud gezegde in deze is dat men, verkondigd in de WINTER WIN JE DE PRIJZEN .